Nystartade bandet Dolly Dots sjunger för äldre

När de flesta ställer in konserter börjar det nystartade bandet Dolly Dots att turnéra bland kommunens särskilda boenden.

Sångerskorna Emilia Holmberg, Sandra Näslund och Marlene Karlström bildade nyligen bandet Dolly Dots. Nu uppträder de för kommunens äldre.

Sångerskorna Emilia Holmberg, Sandra Näslund och Marlene Karlström bildade nyligen bandet Dolly Dots. Nu uppträder de för kommunens äldre.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-07-02 20:00

När andra musikevenemang ställs in åker sångerskorna Sandra Näslund, Emilia Holmberg och Marlene Karlström på turné bland de särskilda boendena i Hultsfreds kommun. 

–Det här är för de som sitter isolerade och inte kan ta emot besök. Det känns jättekul och viktigt att få sprida glädje till dem och till personalen, berättar bandmedlem Sandra Näslund.

50- och 60-talsinspirerade bandet Dolly Dots bildades inför nationaldagen och direkt efter spelningen kom erbjudandena om en fortsättning.

– Det är roligt att det blev så stort så fort. Lite tror jag att det beror på att så många andra ställer in, menar Sandra Näslund. 

Hultsfreds kommun var en av dem som hörde av sig och ville att sångerskorna skulle sprida glädje bland de äldre. 

– Vi åker runt till de som verkligen behöver det. De får komma ut med rullstol eller rullator, sitta på en parkbänk i skuggan, och titta på när vi sjunger. Man blir själv väldigt glad när man ser hur de äldre lever upp och sjunger med. Det syns på dem att det är en höjdpunkt.

undefined
Eivor Alexanderson och Ingegerd Björling gillade det de fick höra. "Vilken otur att det blev så kallt, när de kom och sjöng för oss", sa damerna.

I våras infördes besöksförbud på de särskilda boendena för att förhindra smittspridning av covid-19. Att det nu anordnas konsert menar Sandra Näslund inte medför en extra risk. 

– Vi är alltid utomhus, är aldrig mer än 50 personer och alla sitter med avstånd. Personalen har också fortsatt på sig skyddsutrustning och vi sångerskor står längre bort.

Hittills har bandet besökt Mörlunda, Målilla och Hultsfred. Vena och Virserum står näst på tur.

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!