Polisen avgör: Kan bli en drive-in-student

Gymnasiet har vänt sig till polisen, för att se hur den ställer sig till en drive-in-student på flygplatsen. "Likt bilbingon i Vimmerby", säger rektor Andreas Ekberg.

Förra året firade studenterna i grupp vid skolan. Nu finns en idé från eleverna om att arrangera en drive-in-student på flygplatsen. Polisen får avgöra saken.

Förra året firade studenterna i grupp vid skolan. Nu finns en idé från eleverna om att arrangera en drive-in-student på flygplatsen. Polisen får avgöra saken.

Foto: Arkivbild/OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-04-29 19:10

Regeringen och Folkhälsomyndigheten sa sig på tisdagen godkänna studentutsläpp på de skolor som kan garantera att det görs på ett säkert sätt. Man tillåter dock varken baler, studentskivor eller flakåkning.

Samma dag hade rektorerna på Hultsfreds gymnasium ett digitalt möte med avgångselever där olika former för firandet diskuterades.

Eleverna har inte önskat att få åka flak, däremot är det tydligt att det är viktigt för dem att ha någon form av utspring, där man får visa sin glädje över studenten. 

Gärna samma dag, men det vet inte skolan om man klarar att genomföra säkert. Så ett alternativ är att samla eleverna olika dagar, ett par klasser åt gången, med stipendie- och betygsutdelning. Utan anhöriga.

– Men vi vill inte utesluta en idé från eleverna, så vi undersöker hur polisen ställer sig till ett firande liknande bilbingo där anhöriga sitter i bilar och tittar på storbildsskärm. Samtidigt vet vi inte vad det får för mervärde att farmor och farfar sitter i en bil och inte får krama sitt barnbarn.

– En annan tanke är att filma någon form av utsläppsaktivitet och visa det digitalt, så inte skolan uppmanar till att samla hela släkten och komma till Hultsfred, säger Ekberg.

Är du trygg med tanken att firandet går att genomföra säkert?

– Ja, vi kommer ordna något vi känner oss trygga med. Sedan kan eleverna bli besvikna, för att det inte blir som de hoppats. Inom ett par veckor tror jag vi ha ett besked.

Karta: Hultsfreds gymnasium
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!