Prestigefylld boulematch mellan SPF och PRO

Det bjöds på många tuffa kamper när de båda pensionärsföreningarna i Hultsfred möttes i en vänskapsmatch. Det blev till slut PRO som vann.

Vänskapsmatchen mellan SPF och PRO blev någo utöver det vanliga i boulehallen. För trots att det var vänskapsmatch stod det inte lite prestige på spel mellan de forna rivalerna.

Vänskapsmatchen mellan SPF och PRO blev någo utöver det vanliga i boulehallen. För trots att det var vänskapsmatch stod det inte lite prestige på spel mellan de forna rivalerna.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-01-31 10:00

– Det är som när man gick i småskolan och spelade med stenkulor, säger Sven-Olof Pettersson i SPF-laget. Men det här är i ett större format.

Och det här med kulor och klot var roligt redan på den tiden, som den minnesgode läsaren säkert kan erinra sig.

Boule har fått en snabb tillväxt i Hultsfred, det är full fart i hallen mest hela tiden. Som den antisportnörd man är, undrar man vad det är som lockar med sporten.

–  Det är väl främst den sociala biten som är rolig, säger lagkompisen Svenne Rudén. Men han sticker inte under stol med att det sätter fart på vinnarskallen också.

Inte minst i den här matchen när det gäller kampen mot PRO. Låt vara att det var en vänskapsmatch. Men lite laddat var det ändå mellan de forna rivalerna.

Nu var det förstås ingen "Superbowlstämning" i arenan, men så nära det går att komma i en liten småländsk boulehall. Båda lagen hade med sig en hel del publik och även om det var glest mellan hejaropen, så var intresset på topp ändå.

Upprinnelsen till den här vänskapsmatchen är att båda pensionärsföreningarna, SPF och PRO är väl så framgångsrika i den här sporten. Och sedan tidigare har man ett etablerat samarbete i olika sammahang. Så varför inte på boulebanan också.

Det var första gången som de båda föreningarna möttes i en match, men sannolikt inte den sista. De här matchen gav mersmak. Inte minst för PRO-arna som vann den här matchen med siffrorna 18 - 10. 

–  Det blir dessutom en bra förberedelse inför det kommande kommunmästerskapet, säger tävlingsledaren Börje Eklund, som berättar att det inte var svårt att få deltagare till matchen.

Han ser den här tävlingen som lite mer än vara en vänskapsmatch. Det är en uppladdning inför det kommande kommunmästerskapet också. Plus, naturligtvis, att det blir en glad eftermiddag.

– Det är många som inte brukar hänga med ut och spela, säger han, så för att ge dem en chans att prova tävlingsspel ordnade vi den här matchen.

Så när det var dags, kunde SPF och PRO ställa upp med 14 tvåmannalag vardera, alltså 28 deltagare sammanlagt, och de spelade på sju banor.

Eftersom Boulehallen drivs av en speciell förening, Boule In, spelades matchen så att säga på neutral plan, förklarar eldsjälen Gerhard Gustafsson.

– Det tror jag är en av förklaringarna till att sporten har blivit så stor i båda föreningarna, säger han.

Sven-Olof Pettersson har bra fart på klotet. Det blir poäng till SPF.
Sven-Olof Pettersson har bra fart på klotet. Det blir poäng till SPF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!