Rivningsbeslutet pausas efter kritiken

Under tisdagen, den första oktober, skulle de kommunala anslagstavlorna tas ner, enligt ett beslut i ÖSK:s direktion från 2017.

Hultsfreds kommun 1 oktober 2019 11:04

Men nu tar Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, ett steg tillbaka och pausar det beslutet för att i stället ta en ny runda med föreningarna, för att se om någon av dem är intresserada av att ta över skötseln av en eller flera tavlor.

Redan 2017 när beslutet i direktionen togs, hölls några möten med företrädare för bland annat hembygdsföreningar och  samhällsföreningar där tavlorna diskuterades. Men sedan kallnade saken ganska rejält, och det var inte förrän nu, när läget blev skarpt som kritiken vaknade till.

 

Frågan kom upp i kommunfullmäktige, när vänsterpartisten Lennart Beijer ställde en enkel fråga till kommunalrådet Lars Rosander, som kunde berätta mer om den nya vändningen som ärendet har tagit.

Johan Svensson (M), vice ordförande i ÖSK-direktionen, var visserligen inte med på den tiden som det ursprungliga beslutet togs, men har satt sig in i ärendet och lyft frågan igen.

Resultatet blev att ÖSK trycker på pausknappen och låter tavlorna stå kvar tills vidare.

– Vi har ny information nu, säger Johan Svensson, och då är det ju dumt att börja plocka ner tavlorna. Det som händer nu är att tjänstemän från ÖSK och Kultur och Fritid ska ha nya träffar med föreningsföreträdare för att se om det finns några som vill ta över skötseln av tavlorna.

 – Samtidigt kan det bli aktuellt med en översyn av tavlorna, säger Johan Svensson. Vissa kanske är dåliga, andra kanske står fel. Folkströmmarna i samhället förändras ju över tid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa