En majoritet av vårdanställda valde Astra i dos två

Anställda inom vård och omsorg har gjort sitt val, en majoritet vill få Astra Zenecas vaccin även i dos två.

Maria Steinholtz, som jobbar på Hemgården i Målilla, är en av 121 som valt ett annat vaccin än Astra Zeneca i dos två. "Fast egentligen hade det kvittat mig", säger hon.

Maria Steinholtz, som jobbar på Hemgården i Målilla, är en av 121 som valt ett annat vaccin än Astra Zeneca i dos två. "Fast egentligen hade det kvittat mig", säger hon.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2021-05-07 10:00

Kommunens HR-konsult Kajsa Allvin har sammanställt medarbetarnas val, sedan de som fått dos ett gavs möjligheten att välja om de vill ha även dos två med Astra Zenecas vaccin, eller om de föredrar en annan sort.

– Nu saknar vi bara återkoppling från någon enstaka person. Det är 169 personer som valt att ta Astra Zeneca igen och 121 som har valt annat alternativ. Den sammanställningen har vi lämnat vidare nu till företagshälsovården Avonova, som sköter personalvaccineringen, säger Kajsa Allvin.

Undersköterskan Maria Steinholz, som jobbar på Hemgården i Målilla, är en av dem som gjort sitt val.

– Jag valde annat vaccin än Astra Zenecas, men egentligen spelar det ingen som helst roll bara jag får min andra dos och blir färdigvaccinerad, så vi blir av med eländet och kan börja leva mer normalt igen, så känner jag, säger Maria och fortsätter:

– Det är lite så diskussionerna gått på jobbet, att alla bara vill få det här avklarat nu. 

Planen är att börja vaccinera vård- och omsorgspersonalen med dos två nästa vecka.

– Det följer den ursprungliga planen, då har det gått tolv veckor för de som fick sin spruta allra först, säger Kajsa Allvin. Det känns jätteskönt att vi ska komma igång igen med vaccinationerna. Vi och medarbetarna har levt i ovisshet under många veckor, så det är positivt att ha klara besked, så att de som vill vaccinera sig kan bli färdiga och blir vaccinerade fullt ut till sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!