Satsar på matlådor till eleverna

Nu serveras skollunch i låda. Eftersom väldigt många elever pluggar hemma i dessa Coronatider, ordnar skolköken så att de kan få maten i alla fall.

Marika Rydén och Kim Frilund från Ungdomsenheten fick rycka in som mattanter och langa ut massor av spagetti med köttfärssås till hungriga högstadieelever.

Marika Rydén och Kim Frilund från Ungdomsenheten fick rycka in som mattanter och langa ut massor av spagetti med köttfärssås till hungriga högstadieelever.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-25 13:00

– Det var ett 80-tal portioner vi skickade ut första dagen, säger Charlotte Andersen Risberg, chef på kommunens kost och serviceavdelning.

I det här första läget är det högstadieeleverna som omfattas av den här nya given med take away, som man kallar det.

– Det känns lite modernare än "matlåda" säger Charlotte Andersen Risberg.

Hon berättar att alla skolköken, utom gymnasiets, håller öppet och ungdomsenheten har lånat ut personal som delar ut maten. På Lindblomskolan var det Marika Rydén och Kim Frilund som langade ut spagetti och köttfärssås i rask takt.

Högstadieeleverna får hämta mat även på andra skolor i kommunen. 

– Det var självklart för oss att låna ut personal till det här, vi måste hjälpas åt över förvaltningsgränserna, säger Tommy Svensson Pöder som basar för ungdomsenheten.

Det är ett samarbete som Charlotte Andersen Risberg gläds åt och hon tycker det fungerar utmärkt. 

– Jag måste också få berömma vår egen personal, säger hon, de är väldigt flexibla och ställer upp överallt där det behövs.

Ett exempel är att personalen i gymnasiets kök finns ute och stärker upp organisationen i andra kök. Men även vaktmästeri och städpersonal är med och jobbar med lite av varje i dessa tider.

– De är flexibla i vanliga fall också, men ännu mer nu, säger Charlotte Andersen Risberg. Det värmer.

Även inne på Lindblomskolans matsal har nya rutiner införts och buffésystemet avskaffats. I stället är det personal som serverar. Dock inte vid bordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!