Skyltarna blev ett hett ämne på KF

Det är en brist, tycker Centerpartisten Ronny Olsson, som skrivit en motion och efterlyst nya välkomstskyltar till Hultsfred.

En annan sorts tavlor än de han jobbar med till vardags...
Owe Samuelsson (c) vill få upp elektroniska informationstavlor som kan hjälpa Hultsfred att få en större del av turistkakan.

En annan sorts tavlor än de han jobbar med till vardags... Owe Samuelsson (c) vill få upp elektroniska informationstavlor som kan hjälpa Hultsfred att få en större del av turistkakan.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-10-05 08:54

En god del av fullmäktiges sammanträde på måndagen kom att handla om välkomst. En hel rad motioner har kommit in i ärendet. Alla är överens om att skyltarna behövs, men ideerna går isär när det gäller utformningen.

Men Ronny Olsson var först med sin motion och den skickades vidare till projektet Hultsfreds Kommun Makeover, som jobbar med att försköna och förbättra i kommunen.

De övriga motionerna i samma ärende väntas gå samma väg, så blir det lättare att göra en bedömning, där förslagen kan vägas ihop på ett eller annat sätt. 

Kommunfullmäktige beslutade i alla fall på mötet att de får ställas och de skickas nu vidare till kommunstyrelsen för en första mangling. 

Socialdemokraterna, med Tomas Söreling i spetsen, är inne på nästan samma linje som Olsson. Men de vill se skyltar vid alla kommunens tätorter, enhetliga skyltar med ortsnamn, kommunvapen,  men som ändå ger plats för något signifikativt om orterna. Ungefär som Pippi Långstrump på Vimmerbys skyltar.

Owe Samuelsson (C) vill ta ett steg till och satsa på rejäla informationstavlor, gärna elektroniska tavlor som kan berätta för besökarna och på sätt skapa ett intresse för trakten. Och kanske resultera i ett besök.

– Turismen är en snabbt växande bransch, berättade Owe Samuelsson, som presenterade sin motion lite närmare på sammanträdet och han anser att Hultsfred borde försöka få en större del av den kakan genom bättre information.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!