Slagverkslärare från USA på besök i Hultsfred

"Att få hit henne är som om ett fotbollslag skulle få hit Zlatan. Det är det bästa som finns att få"

Hannah Dick från Albany, New York, besökte Kommunala Musikskolan i Hultsfred för att lära ut slagverk,

Hannah Dick från Albany, New York, besökte Kommunala Musikskolan i Hultsfred för att lära ut slagverk,

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-03 20:30

Musikläraren Thomas Åstrand är nästan lyrisk över möjligheten får kommunala musikskolan att erbjuda något utöver det vanliga.

Hannah Dick kommer från Albany,  New York State, och hon kommer att vara i Sverige i ett års tid för att studera slagverk för Anders Åström, Thomas Åströms bror som är världskänd slagverkare.

Under det här året kommer Hannah också att undervisa en hel del, bland annat i Hultsfred. Nu i första vändan blir det tre dagar i sträck och sedan kommer hon igen med jämna mellanrum under det kommande året.

– Jag kommer att vara kvar i Sverige fram till juni, berättar hon. Det är roligt att komma till Hultsfred och få se den här delen av landet. Det är lite annorlunda mot Örebro och Stockholm där jag är annars.

Det är ett stipendium som öppnat möjligheten för Hannah att komma till Sverige och studera. Ett fullbrightstipedium som innebär att hon kan göra nästan vad hon vill och då valde hon att komma och studera för Anders Åström.

Hannah Dick har precis avslutat studierna vid Eastman Scool of art. En av de främsta i USA där hon studerade för Michael Burrit, en av de största inom slagverksvärlden.

Hon har en minst sagt gedigen bakgrund som slagverkare. Både när det gäller ensemblespel och improvisationer.

Under besöken i Hultsfred kommer det att bli mycket fokus på ensemblespel och grundläggande övningar, där de tar det från början för att bygga upp intresset för marimba, vibrafoner och den typen av instrument.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!