Socialdemokratiska tankar i orostider

Det är oroliga tider just nu. Inte bara på arbetsmarknaden. Hela samhället påverkas av Coronapandemin och dess många effekter.

Hultsfredsandan är viktigare än någonsin i dessa orostider, tycker Tomas Söreling (S, det är viktigare att fokusera på resultat än på ideologi just nu.

Hultsfredsandan är viktigare än någonsin i dessa orostider, tycker Tomas Söreling (S, det är viktigare att fokusera på resultat än på ideologi just nu.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-24 07:00

– Det ideologiska får komma i andra nu, säger Tomas Söreling (S), oppositionsråd i Hultsfreds kommun. Nu måste vi fokusera på resultatet. Nu gäller det att hantera dagen och morgondagen, eftersom osäkerheten är så stor som den är.

Den så kallade Hultsfredsandan med politiskt samarbete över partigränserna är stark redan till vardags, men nu anser Tomas Söreling att den måste gälla fullt ut.

– Det finns säkert en hel del att diskutera, säger han, men det får vi göra sedan när vi vet hur saker och ting utvecklar sig.

Tillsammans med partikamraten Micke Lång har Tomas Söreling skrivit ett öppet brev, som han hoppas ska vara några lugnande ord på vägen mitt uppe i all osäkerheten.

–  Vi socialdemokrater är med i samtalen, alla förberedelser oc åtgärder som planeras, säger han, och det känns bra. 

I brevet berättar han lite om vad som gjorts från kommunens sida. Bland annat om krispaketet som presenterades i förra veckan för att hjälpa företagen.

– Det är troligen långt ifrån tillräckligt, säger han, men vi kommer med all säkerhet att återkomma med mer då ekonomin är god i kommunen och det finns en samsyn på hur vi ska göra.

Som ombudsman i metallfacket var Söreling högst engagerad vid krisen 2008-09.

– Men då var det främst tillverkningsindustrin som påverkades, säger han. Nu är det alla branscher som drabbas av krisen. 

Han avslutar med att det kommer att vända. Det gör det alltid. 

– Men vi vet inte när, och inte hur samhället ser ut då, när allt ska utvärderas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!