Startklara: "Mest efterlängtade vaccinationen någonsin"

Enhetschef Camilla Mirestrand är förväntansfull. Under tisdagen inleds arbetet med att vaccinera boende på kommunens särskilda boenden. "Känns jätteroligt och jättespännande".

Enhetschef Camilla Mirestrand, längst bak, och sjuksköterskan Lotta Österberg är redo inför vaccinationen som inleds under tisdagen. "Ska bli skönt att komma igång", säger de.

Enhetschef Camilla Mirestrand, längst bak, och sjuksköterskan Lotta Österberg är redo inför vaccinationen som inleds under tisdagen. "Ska bli skönt att komma igång", säger de.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2021-01-04 15:04

I egenskap av enhetschefen för sjuksköterskeorganisationen sitter Camilla Mirestrand med planeringen av vaccinationen i Hultsfreds kommun – som inleds under tisdagen.

– Det har med leveransen att göra, vi får vaccinet då och påbörjar arbetet omgående, säger hon.

I princip alla sjuksköterskor med ansvarsområden på särskilda boenden kommer fokusera på vaccinationerna. Där till kommer ett antal undersköterskor med ansvar för dokumentationen, tidsbokning och så vidare. Sammanlagt rör det sig om ett 25-tal personer.

– Där man är ansvarig sjuksköterska, där sköter man också vaccinationen, för att de boende ska känna sig trygga med personalen, säger Camilla Mirestrand.

Hur ser du på antalet personal du har tillgång till?

– Vi har fått förstärkning med en sjuksköterska som annars jobbar inom annan verksamhet. Hon har hört av sig och erbjudit oss sin hjälp och vi har en sjuksköterska som är tillbaka efter sin mammaledighet, det föll sig såväl, och eventuellt får vi hjälp av någon sjuksköterska från regionen.

Hur känner du inför vaccinationsstarten?

– Det känns jätteroligt och jättespännande, det är den mest efterlängtade vaccinationen någonsin. Alla längtar ju efter att få bort covid-19, som inneburit så mycket. Folk har dött, boende har emellanåt tvingats vara isolerade och det har påverkat sättet att arbeta. Det har varit ett svårt år för så många, så det här är bara positivt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!