Tillfälligt parkeringsförbud på flera gator

Ett tillfälligt parkeringsförbud har införts på flera mindre gator i centrala Hultsfred. Omledning av trafiken gör att det blir trångt.

Arbetet vid rondellen gör att trafiken fått ledas om genom Hultsfred. Men det är trångt på smågatorna och nu införs ett tillfällgit parkeringsföbud.

Arbetet vid rondellen gör att trafiken fått ledas om genom Hultsfred. Men det är trångt på smågatorna och nu införs ett tillfällgit parkeringsföbud.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-07 19:00

Det är Nygatan, Oskarsgatan och Gränsgatan som berörs av det tillfälliga parkeringsförbundet.

– Skyltarna kom upp i fredags, säger Simon Råsbacken, projektledare på ÖSK. Östra Smålands kommunalteknikförbund.

Anledningen till det tillfälliga parkeringsförbudet är att trafiken leds om via smågatorna, medan det stora VA-projektet pågår i rondellen som ju är avstängd. Och på de mindre gatorna blir det trångt nog ändå för trafiken, utan några parkerade bilar. 

–  Arbetet där kommer att ta ett par månader till, säger Simon Råsbacken, vi räknar med att kunna släppa på trafiken igen innan jul.

Projektet i sin helhet lär ta mer tid än så, först längre fram på vårkanten räknar Råsbacken med att den sista etappen ska vara avklarad.

För att ytterligare öka trafiksäkerheten och minska farten har tillfälliga farthinder lagts ut. Dels vid Oredans förskola och dels i korsningarna på Nygatan. Ett projekt av helt annat slag kommer att rulla igång i Virserum i nästa vecka. Då stängs Strandvägen av för trafik. Anledningen: ÖSK vill gå under ån efter vatten.

– Vi ska byta ut den delen av vattenledningen som går under Virserumsån, säger Simon Råsbacken, och det är ett projekt som tar ett par veckor i anspråk. Så för att de ska kunna jobba ostört där väljer vi att stänga av Strandvägen. 

Arbetet kommer att börja i nästa vecka. Under hösten kommer också hastighetsbegränsningen i Virserum att ändras, berättar Simon Råsbacken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!