Utveckling på Stationsområdet i blickpunkten

Stationsområdet i Hultsfred betyder redan mycket för turismen, men det kan bli ännu bättre. Diskussioner förs om att bland annat flytta hit dressinuthyrningen.
Stationsområdet i Hultsfred betyder redan mycket för turismen, men det kan bli ännu bättre. Diskussioner förs om att bland annat flytta hit dressinuthyrningen.

Stationsområdet i Hultsfred spelar en viktig roll i turismen på orten. Och den kan bli än viktigare i framtiden.

Hultsfreds kommun 13 oktober 2019 12:00

–  Både Smalspåret och Dressinuthyrningen är viktiga för turismen i Hultsfred, säger Malin Albertsson, chef på turism- och informationsavdelningen och som jobbar med den här frågan.

– Det finns inga beslut tagna ännu, säger hon, det vill jag betona. Men vi för diskussioner med de båda föreningarna, med länsstyrelsen och med Trafikverket.

Det är många aspekter att ta hänsyn till i det här sammanhanget. Men målet är att hitta en lösning som alla kan trivas med.

– Det skulle vara bra om vi kan få dressinuthyrningen och rälsbussarna på smalspåret närmare varandra, säger Malin Albertsson, så att man kan kombinera de båda attraktionerna. 

I dag är det svårt att kombinera tågresan från Västervik med dressincykling till Målilla. Dressinstationen ligger ju ute vid Björkudd och dit är det några kilometer att gå. Idealet vore att man kan kliva av rälsbussen vid stationen i Hultsfred och gå direkt till dressinerna. 

Men det finns också stora säkerhetsaspekter på en sådan här satsning. Den vanliga tågtrafiken får inte påverkas.

Dessutom är länsstyrelsen med i diskussionerna, eftersom stationsområdet har ett starkt kulturskydd.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) menar också på att det här till en del har anknytning till det pågående projektet Hultsfreds kommun Make Over, där man ju bygger en stor lekplats intill stationsområdet.

I närheten av järnvägen ligger också en återvinningsstation. Den ingår inte i projektet, men beslut finns redan att den ska snyggas till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa