Vaccin på arbetstid för kommunanställda

Som ett sätt att underlätta för kommunens anställda att bli vaccinerade mot covid-19, kommer det att bli möjligt för medarbetarna att gå på arbetstid.

Anställda hos Hultsfreds kommun och dess bolag får möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 på arbetstid enligt ett beslut från HR-avdelningen.

Anställda hos Hultsfreds kommun och dess bolag får möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 på arbetstid enligt ett beslut från HR-avdelningen.

Foto: Mostphotos

Hultsfreds kommun2021-04-19 21:15

Det meddelade Hultsfreds kommuns personalavdelning på måndagseftermiddagen. 

– Vi är en stor arbetsgivare och syftet är att underlätta för medarbetarna att vaccinera sig, säger Hans Andersson, och på det viset också vara med och hjälpa till att minska smittspridningen i samhället. Därför har vi valt en generös hållning i den här frågan och låter besöken få göras på arbetstid.

Erbjudandet gäller alla kommunanställda, och dessutom medarbetare vid de kommunala bolagen och förbunden. 

Nu är det ingen direkt gräddfil till vaccineringen som erbjuds. Den vedertagna åldersprioriteringen gäller, och precis som alla andra får de beställa tid hos Region Kalmar län för att få sina sprutor. Men att få dem på arbetstid underlättar att hitta en tid som passar. 

Personalavdelningen på kommunen påminner också om att all vaccinering är frivillig. 

Men önskvärd. 

– På detta sätt vill vi bidra till att uppnå en så hög vaccinationsgrad som möjligt hos våra anställda. Och att bevilja ledighet med lön känns som en högst rimlig åtgärd för ett viktigt och angeläget ändamål, säger Hans Andersson.

Anställda inom vården och omsorgen får i stället sin vaccination hos företagshälsovården. Men för de övriga är det regionen som gäller. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!