"Vi tillhör ju riskgruppen allihop"

Hjärt-Lungföreningen i Hultsfred-Vimmerby har lagt all sin verksamhet på is. "Vi tillhör ju riskgruppen allihop" säger Ulla-Britt Hofvergård.

Balkongen blir lite av ett andningshål för Ulla-Britt Hofvergård i Hjärt-Lungföreningen. Med utsikt över torget blir det liv och rörelse, även om hon sitter i karantän hemma.

Balkongen blir lite av ett andningshål för Ulla-Britt Hofvergård i Hjärt-Lungföreningen. Med utsikt över torget blir det liv och rörelse, även om hon sitter i karantän hemma.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-26 15:30

Hon är aktiv i föreningen till vardags. Fast just nu är det förstås paus. Hon och maken Edgar har dragit sig tillbaka till sin lägenhet i Mimerhuset, där de sitter i karantän.

– Det går ganska bra, berättar hon. Vi bor ju i centrum och vi kan se ut på torget och ser att samhället lever vidare, det är lite liv och rörelse runt omkring oss. Sedan kan vi ju ta promenader, även om inte ska träffa folk. Så har vi ju balkongen.

Barnen ringer dessutom med jämna mellanrum och kollar läget med föräldrarna. 

– De bor inte här i närheten, säger Ulla-Britt, men vi håller kontakten ändå. Vi har kontakt på sociala medier också. Däremot får vi be om hjälp med att gå till affären och handla. Men det har gått bra det också, vi har ju en hel del hemma.

Så även om det blir instängt i karantän, är hon ganska nöjd med tillvaron, trots allt.

Ulla-Britt Hofvergård är förstås inte ensam i föreningen om att hålla sig hemma. 

– Nej vi sitter i karantän hela gänget, säger hon, och syftar på medlemmarna i Hjärt-Lungföreningen.

Föreningen har ställt in all verksamhet med tanke på Coronariskerna.

– Det är ju inte läge att träffas just nu, säger Ulla-Britt, vi har ju bakomliggande sjukdomar, som det heter.

Men visst saknar hon verksamheten och cirklarna i litteratur och Hjärtgympa. Hon och de flesta andra.

– Men vi har ju varit med länge allihop, så vi kan övingarna och kan träna hemma. Och vi kan ju fortsätta att läsa själva också. Det är ju aktuellt att "jobba hemifrån".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!