Många ville smaka på Tjust

Arrangemanget Smaka på Tjust lockade en hel del besökare, trots den blåsiga inledningen. Brotorps gård var ett av de ställen som deltog.

Patrik Kovacic från Råbockängen sålde bland annat kött och grönsaker.

Patrik Kovacic från Råbockängen sålde bland annat kött och grönsaker.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Hummelstad2018-09-22 18:00

Brotorps gård i Hummelstad hade en rad försäljare samlade runt gårdplanen och dessutom flera aktiviteter och en fotoutställning inne i stallet.

Smaka på Tjust innehåller förstås, som namnet antyder, en hel del försäljning av mat och olika råvaror till mat, men inte bara.

På Brotorp kunde besökarna få prova att köra häst: den 25-årige minishettisen Gordon. Hans matte, Helena Holmstrand i Jansbo, hjälpte bland andra Melvin Österberg, 9 år, från Västervik, att ta plats i sulkyn. Sedan fick han köra några varv i paddocken. Helena hade även ponnyridning med ytterligare en shettis.

Tjust Körsällskap hade körning med brukshästar och det fanns även möjlighet för besökarna att åka med på en tur.

Ankarsrums Fotoklubb hade utställning i stallet. Elva medlemmar visade några av sina bilder och så fick besökarna rösta på den som de tyckte mest om.

– Det är roligt att visa upp bilderna. Vi når lite annat folk, när vi är här, sa Susanne Karlström från klubben.

Förutom korv och fika, kunde man köpa bland annat grönsaker från halmhuset i Törnsfall, som Kerstin Johansson sålde. Elisabeth Jönsson sålde sprättägg från sina lantrashöns Legoberg i Bjärka. Walle Johansson sålde barnbarnet Husse Johanssons honung från Brotorp.

Bland annat var det en svart bladhonung, som många ville ha.

– Tyskarna är galna i den, eftersom den innehåller så mycket mineraler, sa Walle.

Patrik Kovacic, Råbockängen, sålde kött av lamm och gris samt bland annat grönsaker. Annette Nilsson, Brotorp, hade loppis.

Smaka på Tjust pågår även under söndagen.

Kerstin Johansson, Törnsfall, och Elisabeth Jönsson, Bjärka, i samspråk med Annette Nilsson, Brotorp, med Blixten i famnen.
Kerstin Johansson, Törnsfall, och Elisabeth Jönsson, Bjärka, i samspråk med Annette Nilsson, Brotorp, med Blixten i famnen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om