Hur vill ni ha det när ni blir gamla?

Till de folkvalda och övriga bestämmande i Kinda kommun.

Det borde vara en hederssak för en kommun att se till att de gamla som slitit för vår välfärd även får ta del av den, tycker skribenten.

Det borde vara en hederssak för en kommun att se till att de gamla som slitit för vår välfärd även får ta del av den, tycker skribenten.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2019-12-14 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 14:e november hade Södra Kinda PRO besök av Lars Karlsson (L). Våra frågor rörde i första hand rådande situation på Stångågården.

På Stångågården står fem rum tomma sedan en tid tillbaka. Helt i onödan kan man tycka!  På Bergdala äldreboende i Kisa bor det personer från södra Kinda mot sin vilja. De har hela sitt liv bott och verkat i södra Kinda och vill ingenting hellre än att de sista åren få bo i den bygd där de hör hemma. 

Det är hjärtskärande och djupt inhumant av kommunen att inte tillgodose deras önskan. Någon förklaring till detta handlande har naturligtvis inte kommit till allmänhetens kännedom.

Ekonomin brukar tas som argument. I en privatekonomi är det alltid de fasta utgifterna som måste komma i första hand. Kanske det borde gälla i den här kommunen också? Barnens skola och omsorg måste tillsammans med de gamlas välfärd komma i första hand. Utsvävningar i form av plastplaner som ska underhållas och idrottshallar kan komma till om ekonomin tillåter. 

Det borde vara en hederssak för en kommun att se till att de gamla som slitit för vår välfärd även får ta del av den. Ett tryggt boende på den ort där de önskar leva. God vällagad mat. En human vård med respekt för varje människa. Det kan inte vara så svårt att genomföra om viljan finns och våra skattepengar används rätt. Det är ingen lyx det handlar om utan en chans till en värdig tillvaro. 

Kom ihåg! Vi blir alla gamla. Hur vill ni ha det? 

Karta: Stångågården