PRO:are trivdes på träff i Hycklinge

Under onsdagen bjöd PRO Samorganisation i Kinda in till trivselträff i Höganlid i Hycklinge. Drygt 120 PRO:are hade hörsammat inbjudan. Dagen innehöll allt från stövelkastning till underhållning av Ehrling "Elvis" Lundberg.

Anders Ahnfalk siktar rätt med krokett och klot.

Anders Ahnfalk siktar rätt med krokett och klot.

Foto: Lars-Göran Bexell

HYCKLINGE2019-08-21 21:00

– Det är ett toppenställe att ha en trivselträff på här i Höganlid. Man kan vara både inne och ute, säger PRO Samorganisation i Kindas ordförande Sonja Örntorp.

PRO Samorganisation i Kinda består av föreningarna i Kisa, Rimforsa och Södra Kinda med 615 medlemmar tillsammans. I Hycklinge fanns drygt 120 medlemmar från de tre föreningarna på plats. Dagen inleddes med en tipspromenad med en hel del kluriga frågor. Sedan följde sång av Rimforsa PRO:s "Villtoner" under ledning av Alve Gustavsson och dans av Kisa PRO:s "På lätta fötter".

– Efter sång och dans åt vi lunch och sedan blev det fyrkamp ute på grönområdet, säger Sonja Örntorp.

De fyra inslagen i fyrkampen var pilkastning, stövelkastning, kastbollar och bollslag med klubba.

– Det blir fjärde året vi har en trivselträff vi tre PRO-föreningar här i Höganlid. Under ett par år innan hade vi Kinda-träffen och då var vi i Idrottsparken i Horn, säger Sonja Örntorp.

Innan det var dags för prisutdelning på tipspromenad och lotterier tog Ehrling "Elvis" Lundberg över scenen i Höganlid.

– Sedan 2015 har jag på heltid åkt runt och roat folk. Tidigare jobbade jag först som musiklärare i Bodafors och sedan som kantor i Solberga och Flisby kyrkor. Idag blir det låtar av Elvis, Jerry Williams och Sven-Ingvars, säger Ehrling Lundberg.

Två PRO-ordförande i samspråk. Kisas Anders Lind och Södra          Kindas Louise-Marie Karlsson
Två PRO-ordförande i samspråk. Kisas Anders Lind och Södra Kindas Louise-Marie Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!