Thomas har många bollar i luften

Mångsysslaren Thomas Rödin Hulth, ursprungligen från Hycklinge, är nu aktuell som låtskrivare på låten Lyfter ifrån marken med artisten Jenny Silver.

Låten Lyfter ifrån marken är skriven av Thomas Rödin Hulth och släpptes i onsdags.

Låten Lyfter ifrån marken är skriven av Thomas Rödin Hulth och släpptes i onsdags.

Foto: Conny Palmqvist

Hycklinge2020-02-05 22:00

38-årige Thomas Rödin Hulth flyttade ner till Helsingborg i Skåne 2002. Sedan dess har han arbetat med många olika saker.

I dag jobbar han som frilansjournalist, kock, låtskrivare och även som fritidspolitiker där han sitter med i idrott- och fritidsnämnden i Helsingborgs kommun.

– Jag känner hellre att jag har fyra jobb som jag kan variera, än att jag har ett jobb som jag lätt tröttnar på, säger han.

Just nu är han aktuell som låtskrivare på en ny singel av artisten Jenny Silver. Låten heter Lyfter ifrån marken, och den har han skapat med sina musikerkollegor Rickard Bonde Truumeel och Thorgny Landgren. Tillsammans kallar de sig för Elderflower Productions och Thomas Rödin Hulth är stolt över låten, som även plockats upp på P4:s nationella spellista.

– Egentligen har musiken varit främst ett sidoprojekt, men just nu kommer jag att fokusera lite mer på det, säger han.

Framöver hoppas han att de kommer att göra mer musik med Jenny Silver som ska resultera i ett fullängdsalbum.

Förutom musiken och arbetet, är löpning en stor passion för honom. Under året har han planerat att springa Köpenhamn maraton, och även ett halvmaraton i Ungern. I nästa vecka åker han iväg till Spanien för att träna inför loppen.

– Det är också bara en hobby men det krävs att man lägger ner mycket tid på det. Jag brukar säga att jag bara har en massa sidoprojekt och jag tror att jag alltid kommer att ha många bollar i luften, säger Thomas Rödin Hulth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!