Traditionell kuljaktstig i Kila

Första söndagen arrangeras traditionsenligt kuljaktstig på Kila gård, utanför Hycklinge. I år var inget undantag med många skyttar på plats.

I mitten Tina Malm från Hycklinge som vann Safariresan. Till vänster ordförande Per-Anders Olofsson och till höger representant Karl-Axel Johansson.

I mitten Tina Malm från Hycklinge som vann Safariresan. Till vänster ordförande Per-Anders Olofsson och till höger representant Karl-Axel Johansson.

Foto: Urban Andersson

Hycklinge2019-09-02 14:00

– Vi hade 158 skyttar som kom till årets kuljaktstig, vilket både jag mina kollegor i jaktskyttekommittén är väldigt nöjda med. Det är 18 fler skyttar jämfört med förra årets jaktstig, säger ordförande Per-Anders Olofsson.

Skyttekommittén var oroliga för att deltagarantalet skulle bli betydligt mindre.

– Dels var det varma och soliga vädret och så fanns det viss oro för att åskovädret skulle hinna fram innan tävlingen var avslutad, men vi klarade både värme och åskan, säger Per-Anders Olofsson.

Jaktstigen innehöll totalt sex stationer i skog och mark med olika svårighetsgrad. Totalt avlossade varje skytt 17 skott med ett maximalt resultat av 95 poäng. Skyttarna kunde välja på att skjuta en tävlingsklass som belönas med prispengar eller gå en träningsrunda.

– Oavsett vad man väljer är det kanske den bästa träningen man kan få inför höstjakten, säger Per-Anders Olofsson.

UNZWA Safaris representant Karl-Axel Johansson var på plats och lottade ut en 7-dagars safari/jaktresa till Sydafrika, bland de skyttar som var kvar till prisutdelningen. Lycklig vinnare blev Tina Holm från Hycklinge.

Resultat:

Öppen klass: 1) Tobias Saanum, Oppeby, 91 poäng, 2) Conny Svensson, Gamleby, 90 , 3) Pär Nordahl, Björköby, 90.

Damer: 1) Ida Nilsson, Rimforsa, 85, 2) Louise Johansson, Kisa, 84 , 3 Marie Berglind, Mariannelund, 78.

Junior: 1) Arvid Nilsson, Rimforsa, 74, 2) Anton Wall, Borensberg, 72, 3) Johan Bergholtz, Gamleby, 71.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!