Hyresgästföreningen knackade dörr

Hyresgästföreningen Kinda-Ydre har under lång tid haft svårt få ihop förtroendevalda till en styrelse. Nu är de i hamn med en ny styrelse och ser ljust på framtiden.

14 april 2019 21:00

– Vi har haft stora problem under flera år, då de som valt att engagera blir allt färre och att vi har allt färre medlemmar, säger Mikael Kronstrand, som nu går in på sitt femte år som ordförande, då han på föreningens årsmöte omvaldes för ytterligare två år.

Det var i höstas som ett antal medlemmar i hyresgästföreningen tog till ett helt nytt grepp när man gick omkring i Rimforsa och knackade dörr hos både privata och bostadsbolagens hyresgäster.

– Vi gick omkring och frågade om man kunde tänka sig att ställa upp för något förtroendeuppdrag. Vi fick en handfull intressenter som kunde tänka sig att jobba i styrelsen, säger Mikael Kronstrand.

När hyresgästföreningen nyligen hade årsmöte så valdes en av hyresgästerna som fick besök i höstas in i styrelsen, Gudrun Nääs.

– Nu har vi en fulltalig styrelse och vi kan fortsätta verksamheten och jobba för våra drygt 500 medlemmar som vi har i Kinda och Ydre, säger Mikael Kronstrand och fortätter:

– Vi har många medlemmar, men de står inte i kö för att bli förtroendevalda tyvärr, så ser verkligheten ut, säger Mikael Kronstrand.

Hyresgästförening Kinda-Ydres styrelse består av ordförande Mikael Kronstrand, Kisa, sekreterare Jan Eriksson, Rimforsa och ledamöterna Margareta Bodén och Per-Inge Karlsson samt suppleanterna Yvonne Karlsson och Ragnvild Nauottaniemi, samtliga från Kisa.

– Vi ser framtiden an med tillförsikt, avslutar Mikael Kronstrand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell

Ämnen du kan följa