Fotbollsnördarna gifter sig vid avspark

Fotbollsnördarna Nette och Anton blev ett par tack vare fotbollsintresset. På lördag gifter de sig - samtidigt som Sverige spelar kvartsfinal i VM mot England. – Vi har skurit ned lite i kyrkan så man ska hinna se andra halvlek i bygdegården.

Anton Jönnervik gifter sig på lördag och ska försöka få in både VM och bröllop på samma tid.

Anton Jönnervik gifter sig på lördag och ska försöka få in både VM och bröllop på samma tid.

Foto: Ivonne Svahn

Ingatorp2018-07-05 18:30

Nette Holmblad och Anton Jönnervik gillar sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. De håller båda på Hammarby och det var genom lagets matcher och gemensamma vänkretsar som deras vägar möttes..

Nu stundar bröllop för dem i Ingatorps kyrka. Eftersom Antons släkt har anknytning till både Ingatorp, Mariannelund och Vimmerby föll valet på Ingatorps kyrka. Bruden har i sin tur sin släkt i Närpes i Finland.

Nette tyckte 7/7 klingande som ett bra bröllopsdatum.

Men när bröllopet planerades visste de inte om en sak, att Sverige skulle spela kvartsfinal i fotbolls-VM, just den dagen och precis samma tid som bröllopsklockorna ringde in.

– Jag insåg det för flera veckor sedan att om Sverige går vidare så blir det på vår dag, säger Anton.

Men klart är att bröllopet inte flyttas.

– Det var ju fotbollen som förde oss tillsammans. Hade vi inte tyckt om fotboll både två hade det inte blivit något äktenskap. Så det här blir lite unikt med VM samtidigt, säger han och påpekar att det här året, då han dessutom ska bli pappa i höst, blir svårt att toppa.

Några av deras kompisar har inför bröllopet hört av sig och frågat hur det blir med VM-matchen.

VM kommer att sätta sin prägel både på vigsel och fest och visst ska gästerna och de själva försöka ta del av både vigsel och fotboll. Hela dagen kommer att ha ett fotbollstema.

– Vi har skurit ned lite i kyrkan så man ska hinna se andra halvlek i bygdegården, berättar Anton.

– En av mina bestmans kommer ha koll på resultatet i fotbollen under vigseln och förmedla det vidare till de som är intresserade. Vi får se om prästen ropar ut det, säger han om kyrkoherde emeritus Anders Wenehult, som är AIK-support.

– Tänk om Sverige vinner. Det skulle vara jättehärligt. Då kan vi säga att de vann under vårt bröllop, säger Anton Jönnervik, mitt i alla bestyr ett par dagar innan bröllopet. Den blivande bruden är i väg och gör några ärenden inför festen.

Hur tror då Anton att det går i lördagens match?

– Jag tror vi vinner mot England. Vi har slagit ut bättre lag än dem.

Vid frågan om resultatet tippar han på 2-1 till Sverige eller straffar.

Men vad gör de på bröllopsfesten om lördagens kvartsfinal slutar i förlust?

– Då har vi i alla fall festen kvar, säger Anton med ett stort leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!