Spårvagnsförare i Göteborg kollapsade

Trots flera larm om värme i förarhytten fick en spårvagnsförare i Göteborg köra vidare. Hon kollapsade sedan när hon stannade vagnen.

En spårvagnsförare i Göteborg som hade klagat över värme i förarhytten kollapsade. Arkivbild.

En spårvagnsförare i Göteborg som hade klagat över värme i förarhytten kollapsade. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

Arbete2021-08-22 02:59

Trafikledningen hade svarat föraren att hon skulle bli avlöst senare under rutten, men hon sade att hon inte trodde att hon skulle klara sig så länge och stannade vid ett tidigare stickspår och kontaktade sin chef. Sedan kollapsade hon, skriver Göteborgs-Posten.

Föraren ska ha blivit liggande i gräset i skuggan av vagnen i nära en timme innan en kollega upptäckte henne. Händelsen inträffade i mitten av juli.

– Jag var helt utmattad i flera dagar efter detta, kräktes och mådde illa, säger föraren till GP.

– En person som är påverkad av stark värme får inte framföra en spårvagn och vi menar att man har gjort det här med uppsåt. Man tvingar en förare att fortsätta köra innan avlösning, för att det sedan ska in en ny person i den värmen. Då menar vi att man har gjort det här med berått mod, säger skyddsombud Johan Kanmert till tidningen.

Göteborgs Spårvägars vd Hans Nilsson säger till GP att det fördes en dialog mellan föraren och trafikledningen.

– Hade föraren sagt: "Jag mår inte bra jag kan inte köra en meter till", då hade vi kört dit direkt. Det är en naturlig rutin vi har.

Facket ska nu anmäla händelsen både till Arbetsmiljöverket och polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!