Inställda kampanjmöten, framflyttade primärval och utebliven mediebevakning. För de demokratiska presidentaspiranterna Joe Biden och Bernie Sanders har de senaste veckorna inte varit lätta. Viruskrisen har tagit nästan all luft ur primärvalsrörelsen, trots att båda försökt hålla digitala möten och frågestunder på temat virus.
Att valrörelsen nu i princip är helt digital är svårt, i synnerhet för den 77-årige exvicepresidenten Biden som tycker om att skaka hand och se väljare i ögonen.
– De närmaste veckorna och månaderna kommer att bli riktigt utmanande, konstaterar Teddy Goff som var digital chef för president Barack Obamas återvalskampanj 2012, för public service-kanalen NPR.
– Men det finns också stora möjligheter. Alla i Amerika sitter framför sina apparater, dag och natt.
Ny tv-studio
Biden, som leder kampen om Demokraternas presidentkandidatur, har fått kritik för att ha varit passiv och sen med att anpassa sig till digitalt kampanjande. Men nu har Biden låtit bygga en tv-studio i sitt hem i Delaware, från vilken han kan prata till anhängare och bli intervjuad.
Den demokrat som under tiden synts mest är New Yorks guvernör Andrew Cuomo, som genom dagliga briefings om covd-19 i den hårt drabbade delstaten framstått som handlingskraftig och pålitlig.
Men han kandiderar inte i höstens presidentval.
På nationell nivå har president Donald Trump klivit i rollen som självutnämnd "krigstidspresident" med täta presskonferenser.
Till en början fick Trump kritik för att ha spelat ner coronahotet och inte sagt hela sanningen – och för att det tog för lång tid att få ut virustester till delstaterna. Men därefter har reserestriktioner införts, stora delar av USA:s gränser har stängts och medborgare har satts i hemkarantän. Förvisso antydde Trump i förra veckan att USA kanske kunde öppnas igen till påsk, men det backade han ifrån under natten till måndagen.
Gör bra jobb
Den inställningen verkar gå hem hos hans landsmän.
Opinionsinstitutet Gallup , som kontinuerligt mäter presidenters popularitet, noterar att 49 procent av amerikanerna nu tycker att Trump gör ett bra jobb. Det är en tangering av en toppnotering från tidigare i år, då presidenten friades från riksrättsanklagelserna. Enligt samma mätning tycker 60 procent att Trump gör ett bra jobb med viruskrisen.
Även oberoende Real Clear Politics, som räknar ut ett genomsnitt av aktuella opinionsmätningar, ser en uppgång för Trump. Andelen amerikaner som anser att han gör bra ifrån sig har den senaste veckan ökat med hela tre procentenheter och ligger nu på 47,3 procent, enligt sajten. Och mäter man enbart Trumps insatser på coronavirusområdet gör 50,6 procent tumme upp.
Vem vinner?
– Jag tycker att vi har hanterat den (viruskrisen) riktigt bra. Och allmänheten tycker att vi hanterat den bra om man tittar på opinionsmätningarna, sade Trump själv i förra veckan.
Det är inte ovanligt att amerikaner samlas runt sin president i kristider, så var även fallet efter terrordåden den 11 september 2001. Men för Trump är opinionssiffrorna extra viktiga. Detta eftersom han byggt så mycket av sin återvalskampanj på USA:s starka ekonomi, ett argument som det nya coronaviruset effektivt satt stopp för.
Om det var val i dag skulle Trump förlora mot både Biden och Sanders, enligt de nationella mätningar som Real Clear Politics återger. Men det är inte hela sanningen. På grund av USA:s elektorssystem avgörs valet i några få så kallade vågmästardelstater, bland dem Florida. Och i Florida skulle Trump besegra båda demokraterna.