Johnsons sköterska: "Helt surrealistiskt"

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var bara en patient i mängden. Men att Nya Zeelands ledare Jacinda Ardern hörde av sig var desto större. Det berättar den plötsligt världsberömda sjuksköterskan Jenny McGee.

Jenny McGee i intervjun med TVNZ, Nya Zeelands motsvarighet till SVT.

Jenny McGee i intervjun med TVNZ, Nya Zeelands motsvarighet till SVT.

Foto: TVNZ/AP/TT

Arbetsmarknad2020-04-23 20:35

Hon berättar nu för nyzeeländsk tv hur det kändes att inför hela världen bli tackad av Johnson för att räddat hans liv när han vårdades för covid-19.

Som svar på spekulationer i sociala medier om att 55-årige Johnsons allvarliga tillstånd överdrivits säger McGee att han "definitivt behövde vara där", alltså på intensiven.

Johnson skrevs ut från sjukhuset i London den 12 april, och tackade då i ett videomeddelande sjuksköterskorna som vakat över honom, däribland "Jenny från Nya Zeeland".

– Min första reaktion var att det var ett skämt, säger hon till TVNZ.

Enligt McGee kändes Johnson som en helt vanlig patient, som hon kunde småprata om sitt hemland med. Han ska ha varit väldigt nyfiken på Invercargill, staden i sydligaste Nya Zeeland som hon kommer ifrån.

När sedan Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern hörde av sig för att lovorda McGee blev dock sjuksköterskan mållös.

– Det var helt surrealistiskt att få ett meddelande från Jacinda. Hon är min hjälte.

Jenny McGee beskriver att hon våndades över hur hon skulle reagera, men när hon väl fick i väg ett svar bröts isen.

– Vi snickesnackade lite grann – vilket åter kändes surrealistiskt – och skickade emojier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!