I nästan sju veckor har Storbritannien varit nedstängt.
Men på måndagen presenterade Boris Johnsons konservativa regering en 50-sidig plan på en långsam återgång. Bland uppmaningarna fanns att de som arbetar inom byggnads- och tillverkningsindustri ska kunna återgå till sina jobb.
Landets gränser fortsätter att vara tämligen slutna, och de som reser till de brittiska öarna får vänta sig två veckor i karantän.
– Det är sunt förnuft som gäller, sade Johnson när han framträdde i en debatt i det brittiska parlamentet Houses of Parliament. Från att ha varit svårt drabbad av covid-19 har nu Johnson återvunnit sitt intensiva och ettriga jag när han presenterade planen.
Men oppositionen var kritisk: över avsaknad av riktlinjer, otydlighet och centralstyrning från London.
Tomt parlament
Boris Johnson var dock självsäker i att de första, försiktiga åtgärderna är de riktiga. I en nästintill tom plenisal sade han att en svår tid väntar.
– Vi presenterar i dag det första försiktiga steget framåt. Alla som inte kan arbeta hemma ska återvända till sina arbetsplatser, sade Johnson och underströk att social distansering måste upprätthållas och att stickkontroller ska genomföras.
Kollektivtrafik bör undvikas, det är bättre att färdas i bil, eller ännu bättre att gå, sade den konservative premiärministern. Från och med onsdag är det tillåtet att motionera utomhus men med vissa restriktioner, fortsatte han.
Fräna angrepp
Mitt emot honom, på lagom avstånd, svarade Labours i april valde ledare Keir Starmer med skarp kritik mot avsaknad av riktlinjer för dem som återvänder till sina arbeten.
I en av de första officiella debatterna mellan den nye Labourledaren och Johnson sade Starmer att regeringens plan innehåller flera otydligheter om arbete, resor och när de olika insatserna ska börja gälla.
Lika frän i angreppen var Ian Blackford, ledare för Skotska nationalistpartiets (SNP) partigrupp i London:
– De senaste 24 timmarna har förvirring spridits, sade han och konstaterar att premiärministern inte hållit sitt löfte om att fullt ut informera Skottland om alla insatser. Kritiken delades av ledare från Nordirland och Wales.
Debatten i parlamentet följde efter Johnsons tal till nationen på söndagskvällen.
Förvirring och kritik
Budskapen från regeringen möttes redan då av kritik om otydlighet.
Len McCluskey, ordförande för fackförbundet Unite, sade att miljontals människor på måndagsmorgonen funderade över huruvida de skulle gå till jobbet eller inte.
– Det var förvirrande och nästan tvivelaktigt. Fler frågor än svar, sade han till BBC om Johnsons tal.
Dave Prentis, generalsekreterare för fackförbundet Unison, understryker vikten av att säkerheten sätts främst.
– Det får inte bli tal om några genvägar eller att gå för snabbt fram och äventyra de anställdas säkerhet. Ekonomin är viktig men det är människoliv också, säger han till The Guardian.
Förvirringen märktes också på en del brittiska förstasidor. "Det här är grekiska för oss, Boris" står det exempelvis i The Metro medan The Mirror sammanfattar det med "Nedstängda Storbritannien: Det är kaos".