SMHI varnar för kraftiga regn i Västsverige

SMHI varnar för ihållande kraftigt regn i Västsverige, med start på onsdag kväll. –Det kan bli stora vattensamlingar på vägarna och problem i trafiken, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

SMHI varnar för kraftigt regn i Västsverige med risk för stora vattenmängder på vägarna. Arkivbild.

SMHI varnar för kraftigt regn i Västsverige med risk för stora vattenmängder på vägarna. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Inrikes2021-09-15 10:56

Västra Götalands län, Sjuhäradsbygden, Hallands län och Göta älv kan få regnmängder på 35-50 millimeter. Regnet förväntas starta under onsdagskvällen och pågå fram till och med torsdag förmiddag. SMHI har därför utfärdat en så kallad klass 1-varning, vilket görs när det förväntas regnmängder på minst 35 mm.

– Det är inte så illa som det var i Gävle i augusti då det var en klass 2-varning utfärdad. Men det kan samlas stora vattenmängder på vägarna när vattnet inte hinner rinna undan. Det kan bli översvämningar i källare, säger Alexandra Olsson, meteorolog på SMHI.

Hon förutser att regnandet kommer att skapa problem i trafiken.

– Speciellt på torsdagsmorgonen och på förmiddagen kan det finnas vattensamlingar på vägarna, så man bör vara förberedd att restiden kan bli längre än vanligt, säger Alexandra Ohlsson.

I Kattegatt, Skagerack och på Vänern kan det bli kuling med vindar på 15 m/s, vilket kan vara farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!