Levande exotisk giftorm hittad i soptunna

På tisdagsförmiddagen hittades en levande orm i ett sopkärl i Göteborg. –Vanligtvis är råttor de enda djuren vi hittar, säger Reine Lindqvist, som hittade ormen.

Okänd orm har hittats i Göteborg. På bilden ses en huggorm. Arkivbild.

Okänd orm har hittats i Göteborg. På bilden ses en huggorm. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Bandy2020-12-30 12:25

När Reine Lindqvist och hans kollega, som kör sopbil, skulle tömma soporna i Frölunda i Göteborg såg han två personer som gestikulerade till honom.

– Då såg vi att det låg något vitt och svart där nere, som rörde på sig och sen insåg vi att det är ju en orm, säger han.

Ormen var kall och illa medtagen men kunde plockas upp med hjälp av ett upphittat stålband. Polis larmades till platsen.

Enligt Reine Lindqvist ska poliserna ha informerat om att ormen var av arten Bandy Bandy, och att ormen inte är dödlig men mycket giftig.

Vid lunchtid sade polisens presstalesperson Peter Adlersson att ormen skulle undersökas.

– Den är på väg till djursjukhuset nu för en undersökning. Vi har varit i kontakt med länsstyrelsen, Universeum och Slottsskogen för att se om någon kan ta hand om den, säger han.

Det finns fortfarande flera andra frågor som saknar svar i historien.

– Jag vet inte hur poliserna gjorde men de har i alla fall fått med sig ormen i bilen. Jag vet inte heller hur de förvarar den. Det är inget man lär sig på polishögskolan direkt, säger Peter Adlersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!