Tre till sjukhus efter brand i Nacka

En brand bröt ut i en verkstad under ett bostadshus i Nacka utanför Stockholm. Tre personer fick föras till sjukhus med rökskador. –Det har brunnit kraftigt i källaren, säger Micael Jansson, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar.

Fyra trapphus har påverkats av röken.

Fyra trapphus har påverkats av röken.

Foto: Christine Olsson/TT

Bränder2022-12-26 22:50

Larmet kom vid halv tio-tiden på måndagskvällen om en brand i en verkstad i Henriksdalsringen i Nacka.

– Ovanpå verkstaden har vi ett sex våningar högt flerfamiljshus. Det brinner rejält i verkstaden när larmet kommer, och det slår ut lågor, sade Andreas Blomquist, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar.

Tre personer fick föras till sjukhus med rökskador. Det är oklart hur illa skadade de är. Fyra trapphus har påverkats av röken och ett antal boende fick tillfälligt evakueras.

– De boende som lämnade när man kände rök fick gå tillbaka när räddningstjänsten gav klartecken, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen under morgonen.

Sex stationer med omkring 45–50 brandmän arbetade under kvällen och natten för att bekämpa branden och tömma trapphusen på rök. Vid 03.30 var branden släckt, men räddningstjänsten var kvar på platsen.

– Det är eftersläckning som pågår, för att säkerställa att glödbränder inte tar sig, sade Micael Jansson, vakthavande befäl under natten.

Polisen utreder händelsen som mordbrand.

– Nu måste vi först utreda brandorsaken för att se vem som sedan kan misstänkas för brott, säger Towe Hägg.

Rättad: I en tidigare version av texten fick vakthavande befäl ett felaktigt efternamn.

Tre personer fördes till sjukhus med rökskador.
Tre personer fördes till sjukhus med rökskador.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!