Anhållen 27-åring tidigare mordbrandmisstänkt

Den 27-åring som sitter anhållen efter branden på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp har varit misstänkt för anlagda bränder tidigare.

Vid branden på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp tidigt på onsdagsmorgonen förstördes en stor, äldre förrådsbyggnad i trä.

Vid branden på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp tidigt på onsdagsmorgonen förstördes en stor, äldre förrådsbyggnad i trä.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-08-13 13:25

Det handlar dels om en klubbstuga i Veberöd utanför Lund förra året, dels om bränder I Lomma 2011, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen begärdes häktad för branden i klubbstugan och domstolen kom fram till att han var på sannolika skäl misstänkt för att ha orsakat branden. Men eftersom han inte bedömdes ha haft uppsåt att bränna ner lokalen släpptes han på fri fot.

2011 satt han däremot häktad som misstänkt för att ha anlagt fyra bränder i Lomma, men släpptes senare och blev aldrig åtalad.

Vid branden i Alnarp tidigt på onsdagsmorgonen förstördes en stor, äldre förrådsbyggnad i trä. Den nu anhållne 27-åringen greps i en personkontroll efteråt och är enligt åklagaren på sannolika skäl misstänkt för att ligga bakom Alnarpsbranden.

Lund med omnejd har drabbats av ett stort antal misstänkt anlagda bränder under våren och sommaren och polisen inledde därför i juli Operation gnista.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!