Åtalad för mord i Majorna ska psykutredas

Den 37-årige man som står åtalad för mord på en kvinna i stadsdelen Majorna i Göteborg ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, har Göteborgs tingsrätt beslutat.

Tingsrätten har beslutat att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning efter bland annat mord och mordförsök tidigare i år. Arkivbild.

Tingsrätten har beslutat att mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning efter bland annat mord och mordförsök tidigare i år. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Brott & Straff2020-07-20 12:20

Kvinnan i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Majorna den 5 mars tidigare i år med svåra knivskador. Den åtalade mannen greps nästa dag och ska enligt åtalet ha använt "ett extremt övervåld". Bland annat hittades kvinnan med ett 50-tal olika knivskador och flera svåra skador mot huvudet.

Mannen åtalades även för ett fall av grov misshandel samt ett mordförsök på en annan person den 4 mars. Dessa skedde på olika platser man alla tre ställen ligger i närheten av varandra.

Rättegången pågick under fyra dagar med avslut i fredags.

Göteborgs tingsrätt skriver att "övertygande bevisning föreligger" och att gärningsmannen har gjort sig skyldig till "de av åklagaren åtalade gärningarna i allt väsentligt."

Nu ska en rättspsykiatrisk undersökning genomföras för att avgöra om mannen begick handlingarna under allvarlig psykisk störning. I sådana fall kan påföljden för mannen bli rättspsykiatrisk vård.

– Han nekar till huvudmisstanken. Han medger ansvar för misshandel, säger mannens försvarare Mats Dahlgren.

Mannen är kvar i häktet. Förhandlingarna återupptas i slutet av augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!