Buss beskjuten med luftvapen i Borås

Strax före klockan sex på måndagsmorgonen blev en linjebuss på Sjöbo i Borås beskjuten. Det finns i nuläget ingen misstänkt för skottlossningen.

Straxt efter klockan sex besköts en linjebuss på Sjöbo i Borås. Arkivbild.

Straxt efter klockan sex besköts en linjebuss på Sjöbo i Borås. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-11-16 08:45

Robin Gillberg, trafikchef på operatören Nobina i Borås, berättar att chauffören hört ett skott eller smällar. Passagerare ska därefter ha ropat till honom att de var beskjutna och att en eller flera rutor hade gått sönder, skriver Borås tidning.

Föraren slog larm och en större polisinsats drog igång. De tiotal passagerare som fanns ombord släpptes omgående av bussen. De kunde fortsätta färden i en annan buss. Ingen människa var skadad.

Skott med luftvapen

Bussen togs ur trafik och ställdes på en hållplats för undersökning. Enligt polisen har bussen troligtvis blivit beskjuten med ett luftvapen. Polisen var klara strax före lunch och bussen kunde lämna platsen.

– Vi är chockade över att något sådant här händer och att någon ger sig på en samhällsfunktion på det här sättet. Det är bedrövligt, säger Robin Gillberg.

Skadegörelse

Polisen rubricerade inledningsvis händelsen som försök till mord.

– Den är nu omrubricerad till skadegörelse. Avspärrningarna är hävda och vi har ingen misstänkt, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen.

Chauffören är tagen ur tjänst om kommer via operatören Nobinas företagshälsovård att få professionell hjälp att hantera händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!