Busschaufför slagen i ansiktet

En busschaufför i 40-årsåldern blev under förmiddagen slagen i ansiktet vid ett stopp vid en busshållsplats i Laholm i Halland.

Polisen larmades till en busshållsplats i Laholm där en busschaufför blivit slagen i ansiktet av en okänd man.

Polisen larmades till en busshållsplats i Laholm där en busschaufför blivit slagen i ansiktet av en okänd man.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-07-18 12:00

En man i 20-årsåldern har enligt uppgifter från målsäganden varit på väg att missa bussen när chauffören stängde bussens dörrar för att åka vidare. 20-åringen bankade på dörren, varpå chauffören öppnade för att släppa på honom. Enligt chauffören slog då 20-åringen till honom i ansiktet, för att sedan hoppa av bussen igen och springa därifrån.

– Ambulans tittar till chauffören nu, han mår ganska bra, men blöder lite grann. Vi får se om han måste åka med ambulansen eller om ambulansen tittar till honom på plats, säger Hans Lippens, presstalesperson polisen i region Väst.

Enligt polisen fanns det andra passagerare på bussen som bevittnade händelsen. När polisen kom till platsen var dock gärningsmannen spårlöst borta.

– Vi letar i närområdet och tar upp en anmälan. Om det blir misshandel eller våld mot tjänsteman det låter jag vara osagt, jag får återkomma om det, säger Hans Lippens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!