En häktad efter kidnappning av lärare

En man i trettioårsåldern har häktats i samband med en misstänkt kidnappning i Angered Göteborg i tisdags. Enligt åklagaren har kidnappningen inget att göra med den pågående gängkonflikten i området.

Det var i Angered i nordöstra Göteborg som dramat utspelade sig. Arkivbild.

Det var i Angered i nordöstra Göteborg som dramat utspelade sig. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott & Straff2020-08-29 13:00

Den häktade mannen är på sannolika skäl misstänkt för människorov, grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak.

Brottet ägde rum vid en skola den 25 augusti i Angered och Lövgärdet i nordöstra Göteborg. En lärare slog larm om att två män, varav en såg ut att vara beväpnad, befann sig nära skolan. Senare under dagen när den läraren var på väg hem prejades hennes bil och tre män kidnappade och misshandlade henne.

Nu häktas alltså en av männen.

"Ytterligare förhör kommer att hållas, teknisk bevisning ska gås igenom och andra sedvanliga utredningsåtgärder kommer att vidtas", säger kammaråklagare Thomas Willén som leder förundersökningen i ett pressmeddelande.

Åtal ska vara väckt senast 11 september.

Under augusti har Göteborg drabbats av flera oroligheter, bland annat skottlossningar som polisen misstänker är uppgörelser mellan två kriminella gäng.

Till GP säger rektorn på den aktuella skolan att den pågående konflikten mellan gängen är något som diskuteras bland eleverna på skolan samt att det pratas om att personerna som befann sig vid skolan ska ha koppling till det.

Men vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo dementerar dock att kidnappningen har med gängkonflikten att göra.

– Nej, detta förefaller helt fristående, säger åklagaren till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!