Enormt säkerhetspådrag vid mordrättegång

Poliser med förstärkningsvapen och drönare sätts in för att bevaka mordrättegången i Linköping som inleds nästa vecka. Polisen betraktar de åtalade som farliga och utesluter inte försök att störa rättegången.

Polis med förstärkningsvapen kommer att bevaka rättegången i Linköping nästa vecka. Arkivbild.

Polis med förstärkningsvapen kommer att bevaka rättegången i Linköping nästa vecka. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2021-03-31 15:05

Sex personer är åtalade för inblandning i tre mord i Norrköping. När rättegången inleds hålls den i säkerhetssalen i Linköpings tingsrätt. Polisen hanterar den som en särskild händelse.

De åtalade har enligt polisen "ett våldskapital" och man bedömer att det finns en risk att personer kan försöka störa rättegången.

Avspärrningar ska sättas upp runt tingsrätten och poliser med förstärkningsvapen kommer att finnas i området. Även drönare ska användas för övervakning.

"Polisen har inga tydliga tecken på att ordningsstörningar kommer att ske, men polisen behöver ha beredskap och en hög insatskapacitet om det sker", skriver polisen på hemsidan.

De som ska ställas inför rätta är sex personer som misstänks för inblandning i tre mord. Två män mördades utanför en nattklubb i Norrköping i december 2019, och i april året efter besköts en bil vid en hamburgerrestaurang på Ingelsta, där en man avled och en annan man skadades.

Rättegången väntas pågå i åtta veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!