Fängelse för förskingring av spelpengar

En man i 30-årsåldern döms av Borås tingsrätt till ett år och sex månaders fängelse för bland annat grov förskingring.

En man i trettioårsåldern döms av Borås tingsrätt till ett år och sex månaders fängelse för bland annat grov förskingring. Arkivbild.

En man i trettioårsåldern döms av Borås tingsrätt till ett år och sex månaders fängelse för bland annat grov förskingring. Arkivbild.

Foto: Thomas Johansson/TT

Brott & Straff2020-08-28 13:20

Mannen ska också betala skadestånd på drygt 800 000 kronor till ett stort antal målsägande, skriver Borås Tidning.

Allt har sin upprinnelse i en spelklubb som startade 2015. Tillsammans har ett 80-tal medlemmar sattes in omkring 5,7 miljoner kronor i klubben. Den åtalade mannen spelade sedan på deras vägnar för omkring 3 miljoner kronor med idén att alla skulle dela på vinsterna.

Men den åtalade mannen tog samtidigt ut omkring 1,7 miljoner kronor av behållningen på kontot för privat konsumtion. Spelen på kontona hos spelbolagen slutade med förlust och var i april 2016 nollställda. När hemsidan där medlemmarna kunde följa spelen slutade att fungera 2016 polisanmälde många medlemmar mannen.

Åklagaren ville att mannen skulle dömas för grovt bedrägeri. Mannens försvarare har i rättegången hävdat att avtalet med medlemmarna gett hans klient rätt att ta ut pengar för egen del. En enig tingsrätt har dock kommit fram till att brottet ska bedömas som grov förskingring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!