Förare uppges kört på cyklist med flit – smet

En cyklist blev påkörd av en bilist på måndagskvällen i Göteborg. Vittnen på platsen tolkade det som att bilisten med avsikt körde på cyklisten, för att sedan smita från platsen, enligt polisen.

En bilist misstänks ha smitit från en trafikolycka i Göteborg, där en cyklist skadades. Arkivbild.

En bilist misstänks ha smitit från en trafikolycka i Göteborg, där en cyklist skadades. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-06-09 07:30

– Vittnesuppgifterna är att någon gjort detta med illvilja. De berättar att fick en känsla av att bilisten kört på cyklisten med flit. I nuläget vet vi inte om något har försiggått innan olyckan, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisregion Väst.

Exakt vad som föranlett att vittnena uppfattat situationen som att bilisten med avsikt körde på cyklisten kan han inte berätta.

– Det kan ju vara så att bilen har vänt. Det är något i deras observationer som gör att vi utreder att det kanske inte bara var en olyckshändelse. Brottsrubriceringen kan ändras om det framkommer att man gjort detta med illvilja.

Cyklisten fördes till sjukhus med ambulans och skadeläget är okänt, men polisen kunde samtala med cyklisten under måndagskvällen och under tisdagen ska ytterligare ett förhör hållas med honom.

Polisen söker nu efter bilen som vittnena beskrivit och i nuläget är händelsen rubricerad som smitning från trafikolycka.

– Någon bil har vi inte påträffat ännu, säger Christer Fuxborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!