Föremålet i Lönsboda var ofarligt

Det föremål som hittats i ett bostadsområde som gjorde att boenden fick evakueras i Lönsboda visade sig vara ofarligt. Bombskyddet lämnade platsen och boende har kunnat återvända till sina lägenheter.

Polisens bombtekniker har tagit hand om ett föremål som hittades intill köpcentrummet Entré i Malmö. Arkivbild.

Polisens bombtekniker har tagit hand om ett föremål som hittades intill köpcentrummet Entré i Malmö. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-06-15 18:25

Polisen i Skåne fick in larmet vid 14.30-tiden efter att en person observerat ett misstänkt farligt föremål nära ett flerfamiljshus i Lönsboda i Osby kommun. Även det nationella bombskyddet kallades till platsen. Efter att ha undersökt föremålet kom man fram till att det var ofarligt.

– Först utvärderade bombtekniker föremålet på distans men sedan togs beslut att bombskyddet behövde undersöka på plats. Det visade sig att det rörde sig om en elkabel, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

Bombskyddet började undersöka föremålet vid 18.30-tiden. Totalt fick lägenheter vid två trapphus utrymmas och de evakuerade fick under tiden vistas vid Folkets park i Lönsboda.

Men strax innan klockan åtta på måndagskvällen kunde de evakuerade alltså återvända till sina bostäder.

Trots att föremålet visade sig vara ofarligt har polisen upprättat en anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Enligt polisens hemsida måste en sådan anmälan göras för att ha rätt att utreda händelsen och vidta olika utredningsåtgärder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!