Fyra anhållna efter explosion i bostadshus

Entrén till ett bostadshus blev helt utblåst efter en explosion på Hisingen i Göteborg. Fyra unga män har anhållits, misstänkta för mordförsök. Flera poliser skadades under utryckningen när deras bilar krockade.

En explosion har skett i ett trapphus i Göteborg. Polisen har fått uppgifter om ytterligare ett larm om ett farligt föremål i närheten.

En explosion har skett i ett trapphus i Göteborg. Polisen har fått uppgifter om ytterligare ett larm om ett farligt föremål i närheten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-10-11 01:20

En ung flicka fick lindriga splitterskador och omhändertogs av ambulanspersonal efter explosionen, som inträffade strax efter halv tolv på lördagskvällen i Länsmansgården.

I en omfattande polisinsats kunde fyra män i åldrarna 17–20 år gripas under natten.

– Vi har jagat och gripit fyra personer, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Flera patruller och en helikopter deltog i jakten på de misstänkta. De anhölls senare under natten, misstänkta både för mordförsök och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisbilar krockade

I samband med insatsen krockade två utryckande polisbilar i en korsning när de båda var på väg till brottsplatsen.

– Det blev lite halvkaos där i början när de smällde. Tre poliser har förts till sjukhus i ambulans med olika frakturer. Den ena bilen blev tillknycklad, så räddningstjänsten fick klippa upp den, säger Johan Ljung.

En fjärde polis fördes också till sjukhus för kontroll. På söndagseftermiddagen vårdades fortfarande två poliser på sjukhus. Ingen av dem har livshotande skador.

Misstänkt föremål

Under insatsen larmades polisen om ytterligare ett misstänkt föremål utanför en entré till ett lägenhetshus inte långt ifrån explosionsplatsen. Området spärrades av och polisens bombskydd kallades till platsen.

Föremålet kunde efter några timmar forslas bort av bombskyddet, som även undersökte explosionsplatsen.

Polisen inledde en särskild händelse under natten för att kunna använda mer resurser i utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!