Fyra anhållna efter skottlossning i Älvsjö

Tre män i 25-årsåldern vårdas på sjukhus efter en misstänkt skottlossning i Älvsjö i södra Stockholm. Fyra män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för brotten, och ytterligare tre är gripna.

Polisen jagar misstänkta efter en skottlossning i södra Stockholm.

Polisen jagar misstänkta efter en skottlossning i södra Stockholm.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-06-26 01:05

– En av de skadade är allvarligt men inte livshotande skadad, och de andra två är lindrigt skadade, säger Anna Westberg, presstalesperson hos polisen.

Flera personer ringde polisen vid 23.30 på torsdagskvällen efter att hört höga smällar hörts i Solberga i Älvsjö.

När polisen kom till platsen hittades två skadade män som båda fördes till sjukhus med ambulans.

– Ytterligare en man kom in till sjukhus senare.

Samtliga skadade är män omkring 25 år och åtminstone en av dem ska ha varit vaken och talbar när han fördes till sjukhuset.

Vid 03-tiden meddelade polisen att flera personer hade kontrollerats och att sju personer har frihetsberövats. Fyra av dem har under fredagsförmiddagen anhållits, misstänkta för brotten. Ytterligare tre är gripna.

– De är alla män i 20-årsåldern. Vi betraktar nu nattens händelser som kopplade till kriminella miljöer, säger Anna Westberg.

Däremot förklarar hon att det i nuläget inte finns någon koppling till den skottlossning som inträffade under helgen då en person avled.

Händelsen utreds som försök till mord. Det finns uppgifter om att vittnen ska ha sett personer lämna platsen, och polisen genomför förhör med dem som kan ha uppgifter.

En teknisk undersökning har gjorts under natten, och området har varit avspärrat, men på fredagsmorgonen hade avspärrningarna hävts.

– Nu förhör vi de skadade och de misstänkta, och pratat med vittnen och gör tekniska undersökningar. Vi kommer också ha poliser på plats i området, säger Anna Westberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!