Fyra gripna efter skottlossning i Borås

En man i 25-årsåldern har blivit skjuten i benet av en maskerad man i centrala Borås, bara några kvarter från polishuset. Skadeläget är ännu oklart, men han kunde höras av polis innan han fördes till sjukhus.

Skottlossningen inträffade bara några kvarter från polishuset i Borås. Arkivbild.

Skottlossningen inträffade bara några kvarter från polishuset i Borås. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-09-11 17:15

Den skjutne mannen var inte måltavlan utan det ska i stället en man med kopplingar till kriminella gäng ha varit, skriver Borås Tidning. Polisen kan inte bekräfta de uppgifterna.

Larmet kom vid halv fem på fredagseftermiddagen. Drygt en timme senare greps fyra män misstänkta för inblandning i brottet, som av polisen rubriceras som försök till mord.

– Alla de här fyra är gripna i nuläget. Sedan får utredningen visa vad var och en eventuellt har gjort, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

De fyra männen i 20–30-årsåldern hittades i en bil i ett parkeringsgarage i centrala Borås.

– Det är efter spaning från polisens sida. Men vi fick en del bra vittnesuppgifter initialt med signalement och flyktväg. Det ena har gett det andra och lett fram till att de här blev misstänkta, säger Peter Adlersson.

Brottsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning. Även bilen som de misstänkta hittades i har beslagtagits och ska undersökas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!