Gängledare döms för grovt narkotikabrott

En 34-årig man som, enligt polisen, är ledande i ett kriminellt gäng döms av Göteborgs tingsrätt till sju och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

Två gängledare döms av Göteborgs tingsrätt för grovt narkotikabrott. En 34-årig man får fängelse i mer än sju år. Arkivbild.

Två gängledare döms av Göteborgs tingsrätt för grovt narkotikabrott. En 34-årig man får fängelse i mer än sju år. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brott & Straff2021-05-26 13:04

Mannen har utpekats som toppfigur i ett stadsdelsgäng på Hisingen, skriver Göteborgs-Posten. Han har kopplats till tre beställningar av kokain, sammanlagt mer än fem kilo.

En 30-årig man, som också bedöms vara ledande i gänget, får fängelse i nästan fem år för narkotikahanteringen. Samme man dömdes nyligen till två år och fyra månader för vapenbrott. Det sammanlagda straffet blir därmed drygt sju års fängelse.

Meddelanden på krypteringstjänsten Encrochat, som knäcktes av fransk polis förra våren, utgör en stor del av bevisningen.

Båda männen nekar till narkotikabrotten.

Förutom fängelsestraffet ska en klocka värd mer än 100 000 kronor förverkas från 34-åringen, enligt domen i Göteborgs tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!