Ingen gripen för mord på tolvåring

Det har gått 227 dagar sedan en tolvårig flicka sköts till döds vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka söder om Stockholm. Skotten ska ha avlossats från en bil och den som sköt är fortfarande på fri fot.

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts till döds vid en bensinmack och snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm. Arkivbild.

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka sköts till döds vid en bensinmack och snabbmatsrestaurang i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm. Arkivbild.

Foto: Ali Lorestani/TT

Brott & Straff2021-03-17 21:19

Två misstänkta har hittills varit frihetsberövade i ärendet. Den ene satt häktad under hösten misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

– Han släpptes i slutet av januari men misstanken mot honom kvarstår fortfarande, säger polisen utredningsledare Lukas Molander till TT.

I december 2020 anhölls en man i 20-årsåldern som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, för mordet på flickan.

– Han släpptes efter ett par dagar eftersom åklagaren ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl för att begära honom häktad. Men även där kvarstår misstanken.

Lukas Molander vill inte berätta mer om hur polisen nu jobbar vidare för att hitta den eller dem som dödade flickan. Men han säger att utredningen pågår i allra högsta grad.

– Vi är en stor utredningsresurs som fortfarande jobbar med det här ärendet.

TT: Men är det inte frustrerande att fallet inte är löst efter så här lång tid?

– Jag vill inte kalla det frustrerande. Vi jobbar helt enkelt på. Vi har inte ändrat någonting i vårt mål med ärendet utan det är fortfarande att bringa klarhet i den här händelsen.

Den tolvåriga flickan dog efter att ha blivit skjuten från en förbipasserande bil vid en snabbmatsrestaurang i Norsborg natten till den 2 augusti 2020.

Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!