Kaotiskt när knivman attackerade vakter

En knivbeväpnad man har gripits efter att ha försökt knivhugga en taxichaufför och flera ordningsvakter vid Östra sjukhuset i Göteborg.

En knivbeväpnad man har försökt knivhugga en taxichaufför och flera ordningsvakter vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkvibild.

En knivbeväpnad man har försökt knivhugga en taxichaufför och flera ordningsvakter vid Östra sjukhuset i Göteborg. Arkvibild.

Foto: Jonas Dagson/TT

Brott & Straff2021-03-30 13:25

Mannen gick omkring vid området nära sjukhuset entré och viftade med en kniv. Han ska också ha hoppat på biltak på parkeringen och ordningsvakter ingrep.

– Det var kaotiskt under en period. Två av ordningsvakterna fick ytliga skärskador på ben och händer, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst till TT.

Mannen försökte sedan fly genom att stjäla en taxi. Han högg flera gånger mot taxichauffören och högg också med kniven inne i bilen och förstörde inredningen.

– Till slut kunde en grupp ordningsvakter få ner honom på marken och sätta på honom handfängsel, berättar Thomas Fuxborg.

Mannen är i 40-årsåldern och är sedan tidigare känd av polisen. Polisen fick rekvirera en polisbuss och det krävdes insatser av både poliser och ordningsvakter för att få in mannen i fordonet. Han är nu misstänkt för försök till mord eller dråp, grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!