Lugn söndag i Malmö – polis fick rosor

Efter fredagskvällens och lördagsnattens oroligheter i Malmö har söndagen varit betydligt lugnare. Och redan under lördagskvällen fick positiva krafter större utrymme i området enligt en polis som vittnar till SVT om att han fått rosor, snarare än stenar, slängda på polisbilen.

Det är stor polisnärvaro i natt igen i Malmö. Bilden från natten mot lördagen.

Det är stor polisnärvaro i natt igen i Malmö. Bilden från natten mot lördagen.

Foto: TT

Brott & Straff2020-08-30 02:00

En man kom fram till en polisbil och slängde tre rosor mot vindrutan.

– Han gav uttryck för uppskattning för det arbete vi gjort. Han ville vara tydlig med att långt ifrån alla har den inställning som de som var med i det våldsamma upploppet på fredagen, säger polisen Fredrik Brokopp till SVT Nyheter Skåne.

Ewa Gun Westford, presstalesperson i polisregion Syd, berättar för TT att söndagen i Malmö har varit förhållandevis lugn.

– Det är inget direkt efterspel. Som det ser ut nu finns det inte heller något som tyder på att det kommer att blossa upp mer bråk i kväll.

Hon tror att det beror på den höga närvaron i Rosengård.

– Vi har varit många poliser i Malmö och även fått stöd från angränsande polisregioner.

TT: Hur tycker du att stämningen i Malmö är just nu?

– Det känns väldigt positivt eftersom vi känner att vi fått stöd från Rosengårdsborna, som vi värnar om. Här finns många goda krafter och många som bor här var ute tidigt i morse för att röja upp och hjälpa till, säger Ewa-Gun Westford.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!