Man häktad för Hjällbomordet: "Gott bevisläge"

Den 21-årige man som misstänks för dödsskjutningen i Hjällbo nekar till brottet, men häktades ändå av Göteborgs tingsrätt. –Bevisläget är gott, anser kammaråklagare Sara Toreskog.

Kammaråklagare Sara Toreskog intervjuas av reportrar efter häktningsförhandlingen i Göteborgs tingsrätt.

Kammaråklagare Sara Toreskog intervjuas av reportrar efter häktningsförhandlingen i Göteborgs tingsrätt.

Foto: Adam Ihse/TT

Brott & Straff2021-06-03 11:32

Den misstänkte greps strax efter mordet i söndags eftermiddag av polis, som redan var på plats vid stadsdelstorget i Hjällbo.

Innan polisen hann gripa 21-åringen blev han upphunnen och misshandlad av privatpersoner.

Erkände vapenbrott

Vid häktningsförhandlingen nekade 21-åringen till mord och mordförsök, men erkände grovt vapenbrott – och även grovt olaga hot, som han inte delgivits misstanke om.

Polisen och åklagaren tror att dödsskjutningen av en man i 40-årsåldern i söndags hänger samman med ett stort bråk mellan två grupper på samma torg i fredags kväll.

– Det finns inga ytterligare misstänkta i nuläget, men vi kan inte utesluta att det blir flera, säger åklagare Sara Toreskog om mordutredningen.

En möjlighet som framförts är att mannen som dödades kanske inte var den som skytten var ute efter. Offret var tidigare ostraffad:

– Han är känd i området som en lokal näringsidkare. Det finns inget på honom i polisens register, och det finns inget som jag känner till om att han skulle ha varit kriminell på något sätt, har Ulf Merlander, områdeschef för polisen i nordost, tidigare sagt till GP.

Åklagaren vill inte säga något om det.

– Det kan jag inte kommentera, säger Toreskog.

Flera skadade

Flera personer skadades vid skottlossningen. Åklagaren vill inte säga hur många. Ingen av dessa blev allvarligt skadad.

Tre män har tidigare häktats som misstänkta för våldsamt upplopp efter händelserna i fredags. Den utredningen leds av en annan åklagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!