Offret polisanmälde attentatsmän – fyra gånger

Den unga man som mördades på en buss i Kiruna i juli polisanmälde de misstänkta mördarna fyra gånger innan dådet, rapporterar Aftonbladet .

En 47-årig man och hans två minderåriga söner har åtalats för mordet. Arkivbild.

En 47-årig man och hans två minderåriga söner har åtalats för mordet. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott & Straff2020-10-23 22:05

En 47-årig man och hans två minderåriga söner åtalades på torsdagen för det brutala mordet. Enligt åklagaren har pappan och hans två söner dödat den 20-årige mannen genom att jaga in honom på en buss och "slå och sparka honom samt hugga honom med kniv över 90 gånger". Flera personer blev vittne till händelsen.

Enligt åklagaren misstänks det inträffade vara ett hedersmord.

Redan den 4 september i fjol polisanmälde offret 47-åringen för olaga hot. Enligt anmälan dödshotade mannen offret och påstod att han och hustrun haft sex på det äldreboende där de båda jobbade. Tio dagar senare slåss 47-åringen och 20-åringen på en matvaruaffär. Båda anmälde varandra för misshandel.

Den 9 maj i år anmälde 20-åringen den 47-åriga mannen igen för olaga hot, då han ska ha hotat att döda honom. Den 28 maj anmälde 20-åringen den yngsta sonen för ofredande.

Ingen av anmälningarna ledde till åtal. Inte heller 47-åringens motanmälningar.

Den yngste av sönerna erkänner mord och den andre erkänner misshandel, enligt stämningsansökan. De båda åtalas även för övergrepp i rättssak, för att genom hot ha försökt förhindra vittnen att ringa polisen.

Pappan har förnekat brott genomgående.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!