Ölstölder för miljonbelopp i Nordnorge

En knapp mÄnad efter det första gripandet fortsÀtter hÀrvan kring de storskaliga ölstölderna pÄ bryggeriet Mack i norska Balsfjord att vÀxa. Nu Ätalas en tionde person för inblandning.

Norsk polis nystar i en storskalig ölstöldshÀrva i nordnorska Balsfjord.

Norsk polis nystar i en storskalig ölstöldshÀrva i nordnorska Balsfjord.

Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Brott & Straff2020-05-02 09:20

TvÄ av de Ätalade misstÀnks för grov förskingring medan övriga misstÀnks för hÀleri. Tre av dem ska enligt lokaltidningen Nordlys vara antingen nuvarande eller tidigare anstÀllda pÄ bryggeriet Mack, i nordnorska Balsfjord.

– Det Ă€r fortfarande en pĂ„gĂ„ende utredning och vi utesluter inte att det kommer fler Ă„tal. Det Ă€r vĂ€ldigt mycket öl som stulits och vi har i dag inte översikt över var all ölen hamnat. Det hĂ€r har pĂ„gĂ„tt mĂ„nga mĂ„nader, sĂ€ger Katrine Grimnes, inspektör vid Midt-Troms polisdistrikt, till tidningen.

Bryggeriet Mack informerade polisen om stölderna i februari. Efter att ha gÄtt igenom passerkortsloggar och övervakningsfilmer genomförde polisen ett första gripande den 7 april.

Till NRK sÀger bryggerichefen Roger Karlsen att vÀrdet pÄ den stulna ölen kan överstiga tio miljoner norska kronor, motsvarande 9,5 miljoner svenska kronor.

– Jag Ă€r förbannad. Det kĂ€nns som att man stuckit kniven i ryggen pĂ„ oss. Det hĂ€r Ă€r ett allvarligt brott. Vi har kommit fram till att det Ă€r ett sjusiffrigt belopp som Ă€r borta.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!