Örebropolisen söker cyklande mördare

Polisen söker efter vittnen som kan ha sett de misstänkta mördarna i Örebro den 25 juli cykla från brottsplatsen.

Polisen har gått ut med en bild på den aktuella cykeln, som en eller flera av gärningsmännen kan ha använt för att fly från brottsplatsen i Örebro.

Polisen har gått ut med en bild på den aktuella cykeln, som en eller flera av gärningsmännen kan ha använt för att fly från brottsplatsen i Örebro.

Foto: Polisen/TT

Brott & Straff2020-08-28 00:15

Polisen tror att mordet på en 41-årig man i Örebro den 25 juli var planerat, och skriver i en efterlysning att det "kan närmast liknas vid en avrättning där ett flertal gärningspersoner har varit inblandade".

Mannen sköts till döds och hittades livlös på marken av ett vittne i stadsdelen Oxhagen.

Enligt vittnen har gärningspersonerna cyklat från brottsplatsen, och polisen har hittat en damcykel en bit från platsen som man nu går ut med en bild på. Polisen söker fler vittnesuppgifter från den aktuella natten, och säger att man har goda förhoppningar om att klara upp brottet.

Tio dagar tidigare ägde en dödsskjutning rum i Örebro, och polisen uppger att man utreder eventuella samband.

– Vi har en upptrappad konfliktnivå mellan grupperingar – nätverk och kriminella aktörer– som är väl kända av oss. Det här är en del av den konflikten, sade Håkan Karlsson, polismästare i region Bergslagen och kommenderingschef för den särskilda händelse som inrättats efter de två morden, tidigare till TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!