Polisprojekt ska minska mÀns vÄld mot kvinnor

I veckan inleder polisen i Stockholm ett nytt pilotprojekt för att minska mÀns vÄld mot kvinnor.

Ett nytt polisprojekt i Stockholm ska förebygga mÀns vÄld mot kvinnor, men ocksÄ erbjuda kvinnorna bÀttre stöd. Arkivbild.

Ett nytt polisprojekt i Stockholm ska förebygga mÀns vÄld mot kvinnor, men ocksÄ erbjuda kvinnorna bÀttre stöd. Arkivbild.

Foto: Isabell Höjman/TT

Brott & Straff2021-05-04 12:34

I projektet, som kallas Igor, ska ett uppsökande arbetssÀtt förebygga att mÀn som slÄr kvinnor Äterfaller i brott, rapporterar P4 Stockholm.

Polisen kommer att arbeta aktivt med spaning och kartlÀggning, men kommer ocksÄ att söka upp mÀnnen om de till exempel slÀpps frÄn hÀkte eller anstalt. Syftet Àr att visa att polisen har koll och att det finns stöd att fÄ.

– Vi tror mycket pĂ„ att fĂ„ in dem pĂ„ vĂ„rd, att de ska fĂ„ hjĂ€lp med att sluta slĂ„. Jobbar vi inte med vĂ„ldsutövarna kommer vi aldrig kunna jobba med det hĂ€r problemet, sĂ€ger Markus Antonsson, chef för projektet vid citypolisen, till P4 Stockholm.

Projektet gÄr ocksÄ ut pÄ att fÄ fler i omgivningen att tipsa polisen. Kvinnorna ska ocksÄ fÄ bÀttre stöd och hjÀlp genom hembesök, sÄ att de vÄgar anmÀla och lÀmna mÀnnen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!