Radhus totalförstört efter kraftig brand

En radhuslänga med sex bostäder i Åkersberga norr om Stockholm är totalförstörd efter en kraftig brand. Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Det brinner i en radhuslänga i Åkersberga. Arkivbild.

Det brinner i en radhuslänga i Åkersberga. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Brott & Straff2021-02-20 03:31

– Det mesta har ramlat ihop, det är mer som en stor glödbädd nu. Men det brinner en del fortfarande vad jag förstår, säger Per Johansson, ledningsoperatör på RC Mitt vid 7.30-tiden under lördagsmorgonen.

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 02 om branden och har under natten varit på plats med flera enheter från fem, sex brandstationer, totalt ett 40-tal brandmän. Nu har styrkan dragits ned till två stationer plus ledningspersonal.

– Just nu ligger fokus på bevakning av branden och se till att det inte flyger iväg glödbitar, säger Per Johansson.

Under natten har räddningstjänsten arbetat med att förhindra att branden skulle sprida sig till andra, liknande fastigheter. Spridningsrisken har nu gått ned.

– Den är väldigt låg nu. I och med att byggnaden har rasat ihop har den minskat betydligt. Helt riskfritt är det dock inte än, säger Per Johansson.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns inga uppgifter om skadade personer i samband med branden. Polisen uppger att de evakuerat boende i berörda bostäder till en närliggande skola. Boende i en närliggande radhuslänga har också evakuerats, skriver polisen på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!